Tahsin ERDEM
ZONGULDAK BELEDİYE BAŞKANI
Biyografi Mesajı Fotoğraflar
Başkanın Sosyal Medya Hesapları

BAŞKANIMIZ TAHSİN ERDEM 24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI’NI KUTLADI

3 gün önce

BAŞKANIMIZ TAHSİN ERDEM 24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI’NI KUTLADI

                   Zonguldak Belediye Başkanımız Tahsin Erdem, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlayarak, yazılı bir açıklama yaptı. Belediye Başkanı Tahsin Erdem; 24 Temmuz Basın Bayramı’nın önemine değinerek yapmış olduğu yazılı açıklamasında şu görüşlerine yer verdi:

‘24 Temmuz 1908 tarihinde Türk Basınında sansürün kaldırılması nedeniyle, her yıl 24 Temmuz günü ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’ olarak kutlanmaktadır. Toplumsal değerlerimize saygılı, kişi hak ve özgürlüklerini koruyup gözetmeyi temel görev sayarak halkımızın doğru ve objektif bir şekilde haber alma ihtiyacını sağlayan basın emekçileri, aynı zamanda demokrasimizin güçlenmesine de büyük katkı sağlamaktadır.

Basın meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı; toplumda basına güveni artırmasının yanında, kamuoyunun yanlış  bilgilendirilerek yönlendirilmesinin  önüne geçecektir. Sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren demokrasinin dördüncü gücü olan basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir.

                 Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün, ‘Basın, Milletin müşterek sesidir’ ifadesi basının toplumu aydınlatması bakımından üstlendiği misyonu en güzel şekilde açıklamaktadır. Basın mensupları üstlendikleri misyonun ve etki alanlarının bilincinde olmak, hakikate sadık kalmak zorundadırlar. 

Türk basınında sansürün kaldırılışının yıl dönümü vesilesiyle, mesleğinin hakkını veren, hakikat uğruna gecesini gündüzüne katan, meslek ahlakı ve gazetecilik ilkelerine bağlı kalarak büyük bir özveriyle ve fedakarlıkla görevlerini ifa eden tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.’